Gaštanová torta bez múky

Výborná a ľahká torta bez múky a s minimom cukru!

Recept na tortu s priemerom 26cm

Spolu: 1665kcal

Bielkoviny: 83g

Sacharidy: 187g

Tuky: 61g

Čo budeme potrebovať

Korpus

250g gaštanové pyré

4 vajcia

Krém

250g ricotta

250g odtučnený tvaroh

20g vanilkový cukor

50ml smotana na šľahanie

200g višne zavárané alebo čerstvé

Postup

  1. Z bielkov a štipkou soli si vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Žĺtky vymiešame s gaštanovým pyré, do ktorého už ručne zamiešame sneh. Pečieme pri 180° ca. 40 minút.
  3. Ricottu, tvaroh, cukor a smotanu na šľahanie vyšlaháme na krém.
  4. Korpus po dopečení necháme vyhladnúť a rozrežeme na dve polky.
  5. Na spodnú časť korpusu natrieme polovicu krému a naukladáme višne.
  6. Poukladáme višne a prikryjeme druhou polkou korpusu.
  7. Zvyšný krém rozotrieme na vrh korpusu a dozdobíme podľa fantázie.

Pridajte Komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *